El massatge perineal

El massatge perineal és una tècnica física que utilitzaven anys enrere les parteres per tal de facilitar el treball de part i el naixement.

Actualment i després d’evidenciar, en molts casos, que la seva aplicació és beneficiosa per molts motius, es comença a recomanar i aplicar de nou a les embarassades siguin primíperes o no, però en major incidència a les que és el seu primer nadó.

Tal com desvela el nom, el massatge perineal és l’aplicació d’una tècnica manual sobre la musculatura i teixit del periné.

El perinmassatge-perineal-2é és la musculatura que recobreix la nostra pelvis per la part inferior i la tapissa juntament amb el diafragma pèlvic formant el nostre sòl pelvià el qual ja vam presentar en un antic post, i el que gràcies a un massatge perineal podem conèixer, experimentar les sensacions d’estirament, presió i relaxació i així poder evitar traumatismes perineals, lesions en els genitals durant el part, siguin espontànies o realitzades per un professional com és el cas de la episiotomía.

Bé doncs, el periné, igual que altres estructures, pateix una serie d’adaptacions durant l’embaràs per tal de culminar el procés amb el naixement del nadó.

Amb el massatge perineal ajudem a l’adaptació de les estructures del periné posterior treballant-lo per tal que obtingui més elasticitat en els texits, més aportació sanguínea a la zona donant una relaxació de la musculatura que intervindrà en el part i així, com ja hem citat, reduir l’índex d’intervenció i tenir una recuperació eficient amb mínim dolor post part.

El massatge perineal es podria començar a realitzar a partir de la semana 32 de gestació. Per tal de realitzar-ho correctament i amb més eficacia és vital la col.laboració de la parella.

Si vols conèixer i aprendre més sobre aquesta tècnica no ho dubtis, vine a nanüts i informar-te’n.

Oferim sessions de 45 minuts per 45€ per ensenyar la tècnica a l’embarassada i a la parella.

 

Elisabet Soler és fisioterapeuta especialitzada en el sòl pelvià, en l’embaràs i post part.