Reflexologia podal infantil

mètode Ángeles Hinojosa

Massa sovint ens passem la infància dels nostres fills asseguts en una sala d’espera d’un centre mèdic, per petites dolències, massa sovint ens trobem depenent de dalsys, apiretals, ventolins, mucolítics… I si hi haguessin alternatives? I si fos a les nostres mans?

Som moltes les famílies, i cada vegada més professionals de la salut, els que ens qüestionem els tractaments agressius amb els que la medicina tradicional dóna resposta a les petites molèsties de la infància. I desgraciadament, molts d’aquests productes químics, possiblement debilitaran el sistema immunitari, fent-nos més depenents d’un medicament extern.

Amb la reflexologia, no serem pas metges, però si podem (re) aprendre a confiar en la gran capacitat curativa que té el propi cos, responsabilitzant-nos activament de la salut dels nostres fills.

 

Què és la reflexologia podal?

La reflexologia és un sistema de sanació holística, una teràpia senzilla i extremadament eficaç, que activa els poders curatius del propi cos, harmonitzant i equilibrant les alteracions de l’organisme, mantenint-lo en un estat òptim i de benestar.

Es basa en l’existència de micro-connexions limfàtiques i nervioses, així com canals d’energia que recorren el nostre cos, unint una gran quantitat de punts i creant el que anomenen zones reflexes, que es corresponen amb la majoria dels òrgans, glàndules, funcions i zones anatòmiques del nostre cos, de manera que, estimulant la zona reflexa de l’òrgan en qüestió, aconseguim estimular l’òrgan, equilibrant-lo. En definitiva, activant els poders auto-curatius que ja té el cos humà.

Una mica d’història

És una teràpia mil·lenària, ancestral, les primeres representacions gràfiques de plantilles de reflexologia s’han trobat a la Xina i daten de l’any 2700 adC, també s’han trobat representacions de sessions de reflexologia a l’antic Egipte.

El redescubridor de la reflexologia podal moderna fou el Dr. William Fitzgerald, les seves ensenyances van ser seguides, entre altres, pels Dr. Edwin F. Bowers, la Dra Eunice D. Ingham i la Dra. Hanna Marquard, qui la va introduir a Europa, creant escola i expandint-la per gairebé tots els països.

Cap a l’any 1984, i de la mà de l’Ángeles Hinojosa neix el concepte: “reflexologia podal infantil”, mitjançant l’adaptació dels principis de la reflexologia a l’aplicació als nens i bebès, crea el seu propi mètode, consistent en formar als pares i mares, per tal que aprenguin els conceptes i tècniques bàsiques ben senzilles que els permetran aplicar la reflexologia als seus fills, responsabilitzant-se i prenent decisions conscients, així com gaudir dels beneficis de la reflexologia, alleuginT-los, calmant-los, mimant-los, relaxant-los…

Entre d’altres molèsties, a través de la reflexo podem ajudar al cos a solucionar:

  • Problemes respiratoris, refredats, grips, angines, faringitis, laringitis, bronquitis…
  • Còlics, problemes d’estrenyiment, gasos, vòmits, reflux, molèsties intestinals
  • Otitis, conjuntivitis
  • Alleujar les molèsties de la dentició
  • Infeccions d’orina, enuresis nocturna
  • Dificultat per conciliar la son i per relaxar-se…

 

Vols saber-ne més?

Xerrada gratuïta el dimecres 10 de maig, a les 17:30h, a nanüts (places limitades, cal fer reserva prèvia)

 

Mònica Sallés, reflexòloga i monitora de reflexologia podal infantil