Tallers adults


Curs d'entrenament mindfulness*

*Programa MBCT (Mindfulness-based cognitive therapy) supervisat per professors certificats de la Bangor University – UK 

 

Estàs donant voltes, una vegada i una altra, als mateixos pensaments, records o anticipant el futur?

Les cabòries contínues et produeixen ansietat o tristesa?

Tens dificultats per regular les teves emocions?

L’estrès et domina? 

 

PER A QUÈ MINDFULNESS 

Mindfulness és un entrenament sistemàtic de la ment que desenvolupa recursos interns d'auto-observació i auto-regulació.

•    Entrena la ment per concentrar-se i enfocar-se.

•    Proporciona una visió clara i conscient del que està passant dins i fora d'un mateix, permetent una millor regulació emocional.

•    Augmenta els nivells d'energia i resistència a l'estrès.

•   Redueix els nivells d'ansietat, els patrons automàtics de reacció, millorant la presa de decisions.

 

Les últimes investigacions en neuroplasticitat demostren els canvis que es produeixen en el cervell després d’un entrenament sistemàtic en Mindfulness. Està demostrat científicament que la pràctica d'entre 20-40 minuts diaris produeix resultats sorprenents en el benestar de les persones.  

 

ADREÇAT A 

•    Persones que desitgin millorar els seu benestar físic i mental i estiguin disposades a adquirir un compromís de pràctica diària.

•    Professionals de la salut que desitgin iniciar la seva formació en un protocol amb eficiència clínica demostrada i estiguin disposats a adquirir un compromís de pràctica diària.

 

Aquest programa s'ha demostrat especialment útil per a persones amb tendència a pensaments negatius i repetitius que generen o perpetuen sentiments d'ansietat o baix estat d'ànim.

 

La realització d’aquest curs dóna accés al programa de Formació de Professors de Mindfulness - Nivell 1 que imparteix el Centre for Mindfulness Research and Practice -CMRP de la Universitat de Bangor- UK juntament amb l’Associació Espanyola de Mindfulness – AEMind.

 

OBJECTIUS

•   Desenvolupar l'habilitat de fer-nos conscients de les nostres experiències (agradables i desagradables) moment a moment, de manera que puguem aprendre a respondre a les situacions de forma efectiva i no limitar-nos simplement a reaccionar a elles de manera automàtica.

•   Aprendre noves formes de gestionar el nostre estat d'humor i emocions.

•   Aprendre a cuidar millor de nosaltres mateixos, de manera que siguem capaços de viure les nostres vides de forma més saludable i completa.

 

CONTINGUTS

1.    Concepte i neurociència del Mindfulness.

2.    Consciència versus pilot automàtic. Regulació de la atenció i la auto-consciència

3.    Vivim en les nostres ments. La sobre-identificació.

4.    Centrant la ment dispersa. L’atenció deliberada.

5.    Entrenant la resposta davant l’adversitat. De la reactivitat a la resposta conscient.

6.    Aprenent a relacionar-nos de manera diferent amb l’experiència. Acceptar/Permetre/deixar ser.

7.    Relació pensaments/estats d’ànim/estrès. Sortir de la sobre-identificació amb el pensament.

8.    Regulació emocional i Mindfulness interpersonal

9.    Mindfulness en la vida quotidiana.

10.   Consolidació de l’entrenament Mindfulness. Mantenir la intenció.

 


IMPARTIT PER   Joana Mateu-Adrover

Llicenciada en Psicologia, Executive Coach Certificada per l’Escola Europea de Coaching, graduada per la International Coaching Federation.

Docent col·laboradora en Programes de Màsters a la UAB, en el BBA d’ESADE i col·laboradora en els programes de mindfulness d’EADA.

Professora en Mindfulness qualificada pel Centre for Mindfulness Research and Practice (CMRP) de la Universitat de Bangor- UK, Coordinadora de grups de pràctica de Mindfulness de l’Associació Espanyola de Mindfulness (AEMind).

Formació Avançada Mindfulness en la pràctica clínica (AEMind), MBSR (Mindfulness-based stress reduction), MBCT (Mindfulness-based cognitive therapy), MSC (Mindfulness Self-Compassion) i  CFT (Compassion Focused Therapy).

Especialitzada en acompanyament en processos de transició i desenvolupament de persones i equips.

Sòcia titular de l’Associació Espanyola de Mindfulness-AEMind. Imparteix programes d’entrenament Mindfulness per a empreses i particulars des de 2009.

 


DATES I HORARI:

DATES:      Dimecres 15, 22 de febrer, 1, 8, 15, 22, i 29 de març, 5 d'abril

                 Dissabte 25 de març

 

HORARI:    Dimecres de 19h a 21h         

                 Dissabte de 10h a 13h

 


PREU:

325 € per inscripcions abans del 8 de febrer. Després, 350€

El preu inclou dossier per al participant i accés a pràctiques de mindfulness en format mp3

 

Per a formalitzar la inscripció cal fer el pagament del curs.

Per a facilitar el pagament, hi ha l'opció de realitzar un primer pagament de 200€ en el moment de la inscripció i la resta, el dia 1 de març.

Les places al curs són limitades. 

 

POLÍTICA de CANCEL·LACIÓ

Només s’acceptaran sol·licituds de cancel·lació per escrit.

Aquestes cal adreçar-les al correu hola@nanuts.com

Es retornarà el 100% de l'import del curs si la cancel·lació es rep abans del 10 de febrer.

A partir d'aquesta data, no es retornarà cap import per cancel·lació.

En el cas de cancel·lació per l'organització, es retornarà la totalitat de l'import.

 

VEURE AGENDA


Curs de menús saludables per a tota la família

Curs que consta de 4 tallers teòrico-pràctics de 90 minuts.

El primer taller és teòric i els altres 3 (esmorzars, berenars i sopars) tindran un format de 30 minuts d'informació teòrica + elaboració i tast de 3 receptes amb les seves propietats i valors nutricionals.

 

TALLER DE MENÚS NUTRITIUS I SALUDABLES 

Com elaborar un menú equilibrat. En aquest taller parlarem dels nutrients i proporcions necessaris per als nens i els adults i aprendrem a programar àpats ben combinats, sans i adequats per a tota la família.

Fes el teu propi menú avalat per un dietista!

Objectiu: Establir un criteri adequat i donar eines i solucions perquè cada família pugui crear menús adaptats als seus gustos però sense oblidar cobrir totes les necessitats bàsiques nutricionals de cada membre de la família. És una pauta per instaurar a casa bons hàbits en alimentació, de manera conscient.

 

 

TALLER D'ESMORZARS

L’esmorzar acostuma a ser un hàbit que es reprodueix rutinàriament, i el que mengem ens condiciona el matí i l’estat d’ànim.

Saps quines conseqüències té el que prens cada dia? Encara creus que un suc de fruita i un entrepà amb embotit, o un cafè amb llet i una pasta són esmorzars saludables? Penses que perdràs pes si et saltes l’esmorzar?

Evita fer àpats de risc i adquireix criteri per decidir què prens o què dones als teus fills. Trenca rutines i comença el dia carregant les piles amb energia de qualitat. 

En aquest taller donarem informació, idees, alternatives, receptes i solucions molt fàcils i ràpides per que el primer àpat del dia sigui la millor recàrrega energètica per al teu cervell i et doni veritables forces fins a migdia

Objectiu: Definir les necessitats nutricionals bàsiques que té una persona des que es lleva fins a migdia; elaborar un criteri per preparar esmorzars amb valor nutricional; donar idees, solucions, alternatives i receptes d’àpats matinals substanciosos i energètics per a tota la família.

 

TALLER DE BERENARS

El berenar dels nostres fills, les festes infantils o l’ansietat per menjar que ens agafa a mitja tarda pot representar un problema quan no sabem què hem de fer o com controlar-ho. 

Què has de donar als nens si fan activitats extraescolars? Un entrepà els treu la gana de sopar? Et demanen llaminadures i no saps com aturar-ho?  Hem de deixar que ells triïn el que volen berenar? És el moment que sents aquella buidor a l’estómac i desitges picar o menjar dolç?

Et proposem un banc d’idees per trencar amb els estereotips i que et donen recursos i solucions per als moments entre àpats, que entretinguin la gana d’una manera assenyada fins a l’hora de sopar.

Objectiu: Definir les necessitats nutricionals bàsiques que té una persona a mitja tarda. Elaborar un criteri per preparar berenars amb valor nutricional; donar idees, solucions, alternatives i receptes d’aliments que es poden prendre a mitja tarda o a mig matí,  que mantinguin estables els nivells de glucosa en sang i no alterin els àpats principals.

 

TALLER DE SOPARS

El sopar és el darrer àpat del dia i el més perillós. És tard, arribem cansats a casa, tenim gana i poques ganes de cuinar. Obrim la nevera i no hi ha rés...

Ets dels que fan “qualsevol cosa” per sopar?  Tires de menjar precuinat, et conformes amb unes llesques de pa amb embotit o bé per no engreixar-te prens una fruita i un iogurt, o millor! escalfes un got de llet amb cereals “integrals” així no embrutes la cuina...  No ho dubtis! per recuperar-te de l’esforç de tot el dia cal sopar bé. 

T’ajudem a planificar els teus sopars, a preparar el teu cos per relaxar-se i a facilitar un descans reparador i profund, que et permeti regenerar-te mentre dorms.  Et donem idees i receptes de sopars molt fàcils, ràpids i senzills que no et deixaran indiferent.

Objectiu: Definir les necessitats nutricionals bàsiques que té una persona al acabar la jornada. Elaborar un criteri per preparar sopars amb valor nutricional; donar idees, solucions, alternatives i receptes d’àpats digestius, regeneradors i relaxants per a tota la família.

 


IMPARTIT PER   Montserrat Rius, dietista en la línia ecològica i natural

 


DATES I HORARI:

DATES:      TALLER MENÚS           dilluns 6 de març

                 TALLER ESMORZARS   dilluns 13 de març

                 TALLER BERENARS      dilluns 20 de març

                 TALLER SOPARS          dilluns 27 de març

HORARI:    de 17.30h a 19h         

 


PREU:

Podeu apuntar-vos indistintament al taller que us interessi.

Teniu descompte si us apunteu a més d'1 taller

25€ / 1 taller

45€ / 2 tallers 

65€ / 3 tallers

80€ / 4 tallers

El preu inclou dossier per al participant amb el resum de la informació comentada al taller.

Pautes, exemples, idees i receptes per a tota la família. 

 

Per a formalitzar la inscripció cal fer el pagament de la reserva.

Les places al curs són limitades. 

  

VEURE AGENDA


taller d'iniciació a la marxa nòrdica

Caminar amb la tècnica de nordic walking multiplica els beneficis de l'exercici. 

Amb l'aplicació dels bastons específics dissenyats per aquesta modalitat, es millora la postura, es treballa el 90% de la musculatura del cos, s'enforteix el sòl pelvià, afavoreix la recuperació post part, alleuja els símptomes de la menopausa, ajuda a equilibrar el pes, disminueix els dolors d'esquena, redueix la càrrega sobre les articulacions, dóna baixa percepció de cansament, transmet energia positiva... tot això i molt més practicant un sol exercici, senzill i complet.

Amb aquest taller aprendràs els moviments bàsics de la marxa nòrdica, la posició del cos, el pas, el ritme, la coordinació i el control dels bastons, així com el coneixement del material i les apliacions.

La pràctica es fa mitjançant exercicis específics que permeten una integració dels bastons de manera progressiva, respectant el desplaçament natural de cada persona.

 

Obert a tothom, joves i grans, es practica en zona urbana i/o espais naturals.

 

Aprenentatge ràpid mitjançant el mètode INWA 10 steps method ®.

 

Possibilitat de crear grups de sortides regulars.

 


IMPARTIT PER   Montserrat Rius, instructora de marxa nòrdica

 


DATES I HORARI:

dissabte 22 d'abril a les 10h       

durada 2h 30' (30 min teòrica/aula + 120 min pràctica/exterior)

 


PREU: 

35€ inclou préstec dels bastons, assegurança i mocador tipus Buff de regal

  

Per a formalitzar la inscripció cal fer el pagament de la reserva.

Les places al curs són limitades. 

  

VEURE AGENDA