Tallers infantils i familiars


Desenvolupament psicomotriu del nadó

Grup d'acompanyament, observació i descoberta on coneixerem el desenvolupament físic i psicològic del nadó basat en les teories més recents, i comprendrem el llenguatge no verbal indispensable en la primera etapa del nadó i també les etapes d'adquisició del llenguatge verbal.

La informació més important sorgirà de l'observació directa del joc i les activitats que es realitzaran amb els nadons. Compartirem i reflexionarem amb articles de professionals de diferents filosofies sobre el món de la criança i el desenvolupament infantil.

El propòsit és que cada família tingui clars els seus propis valors, els identifiqui i els diferenciï de pressions externes familiars i socials.

Es fa cada 15 dies.

HORARIS:

Dimarts de les 11:00 a 12:30h


Amb Rosa Palacios Pedagoga i terapeuta infantil


PREU:

30€/mes ó 19€/sessió solta


Aquest preu inclou:

ús del family cafè

servei de préstec de llibres

activitat impartida per professionals ben qualificats, titulats i especialitzats en activitat física


Massatge infantil

Els beneficis del massatge infantil segons l'AEMI són molts, entre ells: Afavoreix el sistema endocrí i redueix les hormones causants de l'estrés. Beneficia el sistema muscular ja que té un efecte relaxant i tonificant en la musculatura. Facilita la integració del seu esquema corporal i els permet descobrir el seu propi cos. Alleugereix les molèsties de gasos.

HORARIS:

Divendres d' 11:00h a 12:00h


Amb Rosa Palacios, pedagòga i terapeuta infantil formada en massatge infantil per l'AEMI


PREU:

25€/sessió ó 98€/pack 5 sessions


Aquest preu inclou:

ús del family cafè

servei de préstec de llibres

activitat impartida per professionals ben qualificats, titulats i especialitzats en activitat física


Cançons i jocs de falda

Una part important de la criança dels nostres fills és crear vincles que esdevinguin una base de confiança i afecte. Una bona eina per establir aquestes connexions emocionals són les Cançons i els jocs de falda.
En aquest taller t’oferim un repertori complert i t’ensenyem com fer més expressives aquestes estones amb els infants.


Joc sensoriomotriu

És molt curiós i gratificant veure com els infants aprenen i creixen a través del joc. En edats primerenques la part sensorial té una gran importància. Sota aquest títol fem tres tallers monogràfics.
La Panera dels Tresors amb la qual els infants descobreixen noves textures, nous materials i noves sensacions. Proposta adreçada als infants de 6 a 10/12 mesos.
El Joc Heurístic, que ajuda als infants a fer les primeres classificacions i els primers descobriments pre-matemàtics. Per a nens entre 12 i 20 mesos.
La Descoberta i l’experimentació a través de les inquietuds de l’infant. Adreçat a nens i nenes a partir d’un any i mig.


Cuina

Diferents tallers adreçats cadascun d’ells a una etapa diferent de l’infant.
Primers aliments durant el període de lactancia, a partir de cereals complets i verdures. Observarem les diferents textures segons l’ edat i parlarem de les recomanacions més destacades.
Integració d’aliments a trossos (baby led weaning) Elaborarem papilles nutritives, basades en cereal complet, verdura i proteïna de procedència ecològica i de temporada. Parlarem de combinacions i de com introduir aliments a trossos, per tal que l’infant comenci a experimentar noves textures.
Com elaborar un menú equilibrat. En aquest taller parlarem dels nutrients i proporcions necessaris per als nens i als adults i aprendrem a programar àpats ben combinats, sans i adequats per a tota la família. Edat òptima a partir dels 18 mesos.

Un berenar saludable!. Taller pràctic on aprendrem a elaborar berenars senzills, equilibrats i saludables per a infants a partir de 3 anys. Treballarem receptes per al dia a dia, però també per a berenars d'aniversari, divertits i 100% saludables.


Remeis naturals

Explicarem alguns dels remeis naturals contrastats i innocus que podem utilitzar per guarir o prevenir malalties comuns i poc importants en els nadons. Des de la febre, les irritacions de pell, ferides, cops, insomnis, pors nocturnes,... Parlarem de fitoteràpia, homeopatia, medicina natural, flors de bach i també com guarir a través dels aliments.


Primers auxilis per infants

Taller teòric - pràctic de 4 hores per aprendre les tècniques bàsiques per fer front a situacions de risc vital com poden ser ennuegaments, parades cardiorespiratòries, enrampaments, cremades, traumatismes, crisis epilèptiques, hemorràgies,...

Hi haurà un espai per a dubtes personals i es facilitarà dossier en format digital.

Taller del son

El taller del son es proposa per tal de donar a conèixer la fisiologia del son dels infants als pares i mares. Esbrinarem el que és comú i el que és normal. Parlarem de les diferents filosofies existents, dels pros i els contres de cadascuna d’elles. Oferirem un espai per a parlar sobre el tema i aportarem bibliografia.


Taller del plor

El taller del plor és un espai de reflexió sobre com vivim les emocions en la criança i com acceptem les dels nostres nadons. Observarem què ens passa quan plora el nadó i donarem eines per tal d’acompanyar-lo i gaudir al màxim del seu desenvolupament emocional.


Portanadons

T’ensenyem tots els tipus de portanadons que hi ha al mercat, tant de motxilla com de mocador. Aprendràs a veure quin s’adequa a l’edat del teu bebè, quines en són les avantatges i com evolucionar d’un portanadons a un altre.


Collarets de lactància

Farem collarets amb fusta sense lacar i boles de ganxet especials per a la dentició dels nadons. Penjolls que ens serveixen tant per donar un toc diferenciador al nostre vestir, com a mossegadors per als més petits. També us podreu fer una pulsera o un clauer.


Horaris:

de DILLUNS a DISSABTE matí o tarda

Per a formalitzar la inscripció al taller cal fer el pagament de la reserva 

 

VEURE AGENDA